|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Konnektor – Művészeti Inkubátorház
Konnektor – Művészeti Inkubátorház
Facebook
 
 
 
» Archívum - Konnektor   |   Házirend - Konnektor
 
MESEMORZSÁK
INTERAKTÍV MESE MUSICAL
2023. DECEMBER 6., SZERDA 11.30

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1255221028485460/


A Grund Színház Mesemorzsák című előadása a fiatal (6-12) éves közönségnek szól és persze a felnőtteknek.

Az improvizatív mese a gyerekek ajánlásai alapján születik meg, mely fejleszti képzelőerejüket, és olyan képességeket hív életre, mint amilyeneket például az olvasásnál használnak.

Az 50 perces előadás egy 20 perces játék-etappal kezdődik, ahol készségfejlesztő játékokat játszunk a gyerekekkel. Célja, hogy a figyelmüket a játékra irányítsuk, egyben a közösséget is összehozzuk. A közös játékban a szülők is részt vehetnek, ezáltal az esemény egyben családi élménnyé is válik. Amikor a ráhangolódás véget ér, a gyerekek már készen állnak arra, hogy beszálljanak a közös történetmesélésbe.

Ezek után általuk ismert meséket kérünk tőlük, pl. Hamupipőke, Piroska és a farkas, illetve egyéb rajzfilmkaraktereket is, mint amilyen Bogyó a Bogyó és Babócából. A karakterekről információt is kérünk: mit szokott csinálni? Mi a szava járása? Milyen a hangja? Az előadásban a fő mesét játsszuk el, szereplőink azonban olyan karaktereket is megformálnak, amik más rajzfilmekből vagy mesékből származnak, ezáltal az eredeti mesének egy eddig ismeretlen, alternatív szeglete nyílik meg. Az előadás vége általában egy olyan jelenettel zárul, melybe már a gyerekek is be tudnak szállni (pl. egy nagy lakodalom, ahol a gyerekek is vendégek lehetnek.)

A Mesemorzsák erénye, hogy mivel a gyerekek az elején ráhangolódnak a közös játékra, ezért a végén is könnyebben vonódnak be. Mindemellett fejleszti az absztrakt gondolkodást, a zenészek részvételének köszönhetően pedig az előadás zenei hálója is ott, helyben születik meg. A felcsendült dallamokat garantáltan dúdolni fogják hazáig kicsik és nagyok egyaránt!

Játszák: a Grund Színház színészei
Vendégelőadók: Roszik Fruzsina és Káli Katalin
Zene: a Grund Színház zenekara
Grafika: A Scyence Bob

Egy kis videó: https://www.youtube.com/watch?v=ncxg5QohGxw

Az előadás ingyenes.


Iskolák jelentkezését várjuk az info@grundszinhaz.com email címen. Leginkább az elsős, másodikos évfolyamra számítunk. Négy osztály már jelentkezett, 3 hely még kiadó.

Várunk!
 
 
 
ZENGETŐ
FELNŐTT NAPKÖZI
2023. DECEMBER 6., 13. ÉS 20., SZERDA 17.00

Felnőtt Napközi Tomanovics Tímeával

Sziasztok!

Timi vagyok, a felnőtt napközi „tanítónénije”.

A „szürke hétköznapokban” titkárnő, szívében örök gyermek, fesztivál önkéntes, szabadon táncoló lélek. Hála a Zengetőnek, teret kaptam, hogy biztosítsak a számotokra egy lehetőséget arra, hogy legalább pár órára felszabadultan elengedjétek magatokat. Várok mindenkit szeretettel, akinek jól esne kikapcsolni és pár órát szívből gondtalan gyermekként tölteni.

Ez a napközi kizárólag 18 éven felülieknek van fenntartva!

Ha jönnél, kérlek, neveddel és a foglalkozás dátumával jelentkezz ezen az e-mail címen:
t.tomanovics@gmail.com

Adomány alapúak az alkalmak, hálás leszek, ha lehetőségeid szerint támogatsz az eszközök megvásárlásában és ez által a napközi fenntartásában.

Ingyenes program, de adományokat elfogadunk.
 
 
 
BBM TÁRSASJÁTÉK DÉLUTÁN
A KONNEKTORBAN
2023. DECEMBER 9., SZOMBAT 14.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/363530756077028/


Vezeti: Jankó Melinda

A program mindenki számára nyitott.

Szívesen kipróbálnád a Bike Maffia részére kifejlesztett interaktív játékunkat, amit a céges csapatépítő programokon is mindig bevetünk? Ezen a szombaton erre is lehetőséged lesz, illetve lesz nálunk egy halom társasjáték, amivel kicsik és nagyok is tudnak játszani.

Jöhettek csapatban, párban vagy egyénileg is!

Íme a program, illetve pár társasjáték kedvcsinálónak:
Harry Potter Cluedo, Hotel, Star Wars Monopoly
14.00 - 15.00 Empátia Ébresztő BBM társas kamaszoknak és felnőtteknek (10-101 éves korig)
15.00 - 18.00 Társasozás hozott vagy helyi társasjátékokkal (4-101 éves korig)

Ha szívesen eljönnél, katt a linkre és regisztrálj:
https://docs.google.com/forms/d/1xqRZSDEVaVJF9z...
 
 
 
MOOK
SOUND OF MOVEMENT
2023. DECEMBER 11., HÉTFŐ 18.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1276913659654272/


A Sound of Movementre olyan táncosokat várunk, akik improvizáció során szeretnének inspirációhoz jutni, és megtapasztalni a párhuzamos alkotás élményét. A részvételhez előképzettség nem szükséges. Minden érdeklődőt várunk szeretettel, akár nézőként, akár résztvevőként.

Az esemény ingyenes, de kérjük, hogy regisztrálj ezen az e-mail címen:
wemookco@gmail.com

Ha mégis támogatnád a munkánkat, az alkalom végén adomány formájában megteheted!

Koncepció: Birta Márton és Miskolczi Renátó

Közreműködő művészek: Kaló Kristóf és Taba Benjámin

Szervezi: MOOK társulat
 
 
 
INGYENES SZÉPSÉGÁPOLÁS NAP
2023. DECEMBER 15., PÉNTEK

Havonta egyszer Ajándék Szépségápolás Nap, amelyre Szépségápolási Kupon nélkül is lehet jönni előzetes időpont egyeztetés alapján:
testeslelekszepito@gmail.com

Kérjük, azok jelentkezzenek, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és segítséget jelentene egy óra segítő beszélgetéssel egybekötött professzionális szépségápolás (kozmetika, fodrászat vagy manikűr/lakkozás).
 
 
INGYENES FACE YOGA DÖBRÖSI LAURÁVAL
2023. DECEMBER 15., PÉNTEK 18.00

Próbáltad már?

Laura vagyok, egyenesen a Face Yoga Metódus megalkotójától, a japán Fumiko Takatsu-tól tanultam ezt a természetes, egészségközpontú, szépségmegőrző módszert. Két éve adom tovább, önmagam és tanítványaim legnagyobb örömére!

Havonta 1 ingyenes alkalmat tartok a Zengető Kulturális Egyesület budapesti főhadiszállásán azoknak, akik szeretnék kipróbálni a face yogát, vagy nem áll módjukban máshogy járni. Face Yogázni ugyanis mindenkinek kellene! Hiszen mindenkinek jót tesz és jól is esik, kortól, nemtől függetlenül!

Mire számíthatsz?

Légzés és akupunktúrás masszázs segítségével feszültséget oldunk az arcból és nyakból, majd edzzük és lazítjuk az arcizmainkat, mint ahogy azt a testünkkel is tesszük, mikor edzeni, jógázni megyünk. Gyakorlással kedvünkre formálhatjuk arcunkat, eltüntethetjük a ráncokat, a puffadást, a tokát, serkentjük a keringést az arcban, nyakban. Az arcbőrünk feszessé és ragyogóvá válik, és beleszeretünk saját tükörképünkbe.

Az óra 60-70 perces, utána pedig lehetőséged nyílik érdeklődni, kérdezni, ismerkedni velem és a metódussal.

Az órákon való részvétel regisztrációhoz kötött, az órákon az első 8 jelentkező vesz részt. Ha szeretnél jönni, küldj egy e-mailt a neveddel és a kiválasztott óra időpontjával erre a címre:
konnektor.zengeto@gmail.com

Ingyenes program.
 
 
 
MESE-TÉR-KÉP
KARÁCSONY A VILÁG KÖRÜL
2023. DECEMBER 16., SZOMBAT 10.00

Alkotófoglalkozás

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
meseterkepbp@gmail.com
 
 
MESE-TÉR-KÉP
KARÁCSONYI CSALÁDI FESTÉS
2023. DECEMBER 17., VASÁRNAP 10.00-12.00 ÉS 14.00-16.00

Szeretitek a különleges, kézzel készített ajándékokat? Szeretnétek minőségi időt együtt tölteni a gyerekekkel a rohanós karácsonyi készülödésben? Alkossatok velünk a családi festésünkön!

Ezeken az alkalmokon mindenki elkészítheti velünk egyedi, saját fényképes karácsonyi festményét egy közepes méretű vászonra, amelyhez egyből saját készítésű csomagolópapírt is gyárthat!

Amit biztosítunk:
- helyet a témához dekorált ministúdiónkban
- családonként egy 40x40 cm vagy egy 40x50 cm vásznat
- hangolódást karácsonyi mesékkel
- 2 órás segített alkotófoglalkozást
- rövid technikai bemutatót és inspirációt
- minden szükséges eszközt, hogy bármilyen elképzelést meg tudjatok valósítani
- előzetesen egyeztetett, nyomtatott családi képet
- karácsonyi dalokat az ünnepi hangulathoz

Belépő: 9 000 Ft / család

Részletek és jelentkezés:
https://meseterkep.unas.hu/Karacsonyi-csaladi-festes
 
 
 
CSÁÓ!
2023. DECEMBER 18., HÉTFŐ 15.00

Ha szeretnél új eszközöket ahhoz, hogy egy zsák bolhányi gyerekből együttműködő csoportot kovácsolj, a drámapedagógia eszköztára segíthet ebben!

A CSÁO! Drámapedagógiai Műhely szeretettel várja a pedagógusokat egy felszabadult játékra, melyet tovább vihetnek majd a tanítási helyzetekbe vagy az osztálykirándulásokra.
 
 
TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉG
A Konnektor Művészeti Inkubátorházban terembérlésre is van lehetőség.

Terembérlés esetén kedvezményt az alábbi űrlap kitöltésével kérhet:
• Kötelezettségvállalás szolgáltatás nyújtására

A nagyterem (110 nm +25 nm színpad) bérleti díja: 1 450 Ft + Áfa / óra.


Időbeosztással kapcsolatban érdeklődni lehet Mező Andrásnál.
Telefon: +36 (30) 606-8289
E-mail: mezo.andras@fmkportal.hu
 
 
 
A HÁZ LAKÓI
   
         
   
         
   
         
       
 
 
Misszió

Fiatal, kezdő szervezetek számára beszűkültek a lehetőségek a főváros egész területén. Ferencváros otthona kíván lenni a kísérleti projekteknek, kreatív kezdeményezéseknek is, hiszen ezek lehetnek a kultúra folyamatos megújulásának motorjai.

A kerületben működött a mára legendássá vált Kultiplex, ahonnan bezárásáig a Tilos rádió mellett számos mára már „befutott” underground kezdeményezés, közéleti karrier indult útjára. A mostani kezdeményezés jellegében az évek óta megszűnt Tűzraktér, a nemrég bezárt Müszi és a most felszámolás alatt álló Dürer kert-Keleti Blokk küldetéséhez hasonlít: egy tér, ahol a kulturális élet kisebb, új, vagy rétegérdeklődésre számot tartó szervezetei, művészei, informális csoportjai számára biztosít lehetőséget, hogy a kedvezményes kulturális bérleményekhez képest rugalmasabban (akár más szervezetekkel közös használatban), egymást is segítve működni.

Jelenleg Budapesten a Jurányi ház tölt be ilyen funkciót, így évek óta nincs is szabad férőhelye. Már csak emiatt is fontos, hogy legyen a kerületben egy hasonló hely, amelyben az Önkormányzat nagyobb fenntartói szerepet vállal, mint a kedvezméynes bérlemények esetében, ugyanakkor teret enged az önálló működéshez.

A különféle méretű műtermek kedvező áron bérelhetők. A bérlőknek egy évben bizonyos számú ingyenes program megvalósítását vállalni kell.

A rendezvényterem a bérlők által egyeztetett órarend alapján ingyen használható, külsős szereplők is tarthatnak benne workshopokat, előadásokat megfizethető óradíjért, vagy vállalástól függően kedvezményért vagy ingyen.

Az inkubátorház részletesebb céljai:

  • Kulturális és szociális projektek befogadása és támogatása.
  • Közösség építése, a környék kulturális életének beindítása, közreműködés a kerület más ifjúsági, civil és kulturális szervezeteivel.
  • Előadások, kiállítások, oktatások, tréningek, műhelyek, szociális rendezvények szervezése, szorosan közreműködve a házban dolgozó művészekkel, szervezetekkel.
  • Az aula és színpad tér külsős programok számára is nyitott.
 
 
 
Elérhetőség

Konnektor – Művészeti Inkubátorház

1097 Budapest, Vágóhíd utca 31-33.
Kulturális szervező: Mező András
Telefon: +36 (30) 606-8289
E-mail: mezo.andras@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva