|
|
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
 
KEDVES LÁTOGATÓINK!  
Összhangban a Kormány hatályban lévő rendeletével,
2020. november 11-től a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei ZÁRVA TART.
   
 
 
 
 
 
 
     
  DÉSI - Főoldal
Dési Huber István Művelődési Ház
Facebook: https://hu-hu.facebook.com/desimuvhaz/
 
 
Archívum - Dési Huber István Művelődési Ház
 
ZÁRVATATRTÁS

Kedves Látogatóink!

A járványügyi veszélyhelyzet miatt, mindannyiunk egészségének védelme érdekében, a 484/2020. (XI. 10.) számú kormányrendelettel összhangban 2020. november 11-től a Dési HuberIstván Művelődési Ház és a József Attila-Lakótelepi Közösségi Ház ZÁRVA TART.

Kollégáink, ügyeleti rendben, továbbra is dolgoznak, így a részletekről, a programok későbbi dátumra történő átszervezéséről, a megvásárolt belépők visszaváltásáról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Az intézményben hétköznapokon 9.00-17.00 óra között telefonos ügyeletet tartunk!

Intézményeink a +36 (1) 280-6247-es telefonszámon érhetőek el.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

További intézkedésig kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalainkat!

Varga Barbara
tagintézmény-vezető
 
FSZEK BÖRZSÖNY UTCAI KÖNYVTÁR
Korlátozásokkal, de újra lehet könyveket kölcsönözni a lakótelepen.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre, 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

A Könyvtári Cserepontokon a jogszabályi előírások miatt (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) a könyvtárba való belépés nélkül - ajtón vagy ablakon keresztül, az utcán történő várakozással - lehetséges a kölcsönzés. Kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést. Az igények leadására 2021. február 8-ától nyílik lehetőség. A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és tartozások rendezése is biztosított. A Könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett 13.865 könyvújdonsággal is várja olvasóit.

A szolgáltatás részleteiről és a Könyvtári Cserepontok nyitvatartásáról portálunkon bővebben olvashatnak:
http://www.fszek.hu/elektronikus_konyvtar/?article_hid=44385

Fontos információ, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva, a tagságok és kölcsönzések lejáratát ismételten meghosszabbította, így jelenleg csak azoktól kérjük a 2020. november 11-i zárás előtt kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének. A könyvtár tényleges újranyitását követően 30 nap türelmi idő áll majd rendelkezésre a művek visszaadására.

A Cserepontok 2021. február 10-től normál nyitvatartási időben kölcsönöznek, azzal, hogy a kijárási tilalomra tekintettel minden bibliotéka 18 órakor bezár. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező a távolságtartás, illetve maszk viselése. A Könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A pestszentimrei és a csillagtelepi könyvtáraknak otthont adó művelődési házak zárvatartása miatt az ottani olvasók egy másik Könyvtári Cserepontot vehetnek igénybe. A békásmegyeri könyvtárnál - átalakítás miatt - február 17-én indul a szolgáltatás.

A Könyvtári Cserepont szolgáltatás részleteiről, nyitvatartásáról a FSZEK a portálján, a www.fszek.hu címen, a közösségi médiafelületeken és e-mailben is tájékoztatja olvasóit.
 
 
ÉRTÉKEK A TETTEKBEN – KIÁLLÍTÁS
A Belső Értékeinket Kibontakoztató Egyesület kiállítása az Értékek Világnapja alkalmából

Facebook fotóalbum
 
 
AZ ÚJ NEMZETI KAMARA SZÍNHÁZ KÖZLEMÉNYE
A József Attila-lakótelepi Közösségi Házban működő Új Nemzeti Kamara Színház közleménye!

Kedves Nézőink és színházunk iránt érdeklődők!

A járvány ismét nehéz helyzet elé állította színházunkat. Ez elsősorban a legközelebbi, december 3-ra tervezett Prókátorok két előadását érinti, amelyeket kénytelenek vagyunk egy későbbi időpontra halasztani.

Ezévi második bemutatónk tervezett időpontja: december 18-a. Bízunk benne, hogy addigra javul a vírushelyzet, így azt az eredetileg kitűzött időpontban meg tudjuk tartani. Amennyiben nem, természetesen azonnal értesítjük Önöket a továbbiakról. A próbákat mindenesetre - a lehetőségekhez képest - folytatjuk.

Köszönjük megértésüket, vigyázzunk magunkra és egymásra!

Új Nemzeti Kamara Színház Társulata
és Pelsőczy László igazgató
 
 
A ház története
 
A Dési Huber István Művelődési Ház 1966-ban nyitotta meg először kapuit a József Attila lakótelepen. Működése 1989-ig megszakításmentes volt. A rendszerváltozás évében a kerület kulturális intézményrendszerében történt átalakulások miatt a művelődési ház bezárt, így 11 évig közművelődési intézmény nélkül maradt a lakótelep.

2000. április 11-én a Költészet Napján egy mind esztétikaliag, mind tartalmilag megújult "Désit" vehettek birtokba a látogatók. A művelődési ház, mint a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei tagintézménye folytatta működését.

A megújult programkínálattal igyekszünk megfelelni a kor elvárásainak, szeretnénk szerves részévé válni a József Attila lakótelep mindennapjainak úgy, hogy megtartjuk a hagyományokat és új szokásokat teremtünk. Újraindulása óta a Dési ismét a lakótelep kulturális életének a központja lett, visszatértek a régi látogatók és új rétegeket is meg tudunk szólítani.

Igyekszünk minden korosztály számára tartalmas szórakozást, kikapcsolódást és művelődési lehetőséget teremteni. Személyi és infrastrukturális adottságainkhoz mérten támogatjuk, segítjük a közösségi kezdeményezéseket, befogadunk amatőr művészeti csoportokat, de lehetőség van különböző méretű termeinket akár egy órára is bérbe venni, legyen az születésnapi zsúr, vagy éppen lakógyűlés.

Célunk egy olyan közösségi színtér teremtése a Toronyház utcában, ahol minden korosztály talál magának való programot, ahová szívesen betérnek akár csak beszélgetni, találkozni egymással. Szeretettel várunk mindenkit aki a meglévő lehetőségeket szeretné kihasználni valamint nyitottan fogadjuk az észrevételeket, ötleteket. Alakítsuk együtt a József Attila-lakótelep közösségi művelődését, találkozzunk a Désiben!
 
 
 
Munkatársak
 
Varga Barbara
tagintézmény-vezető
E-mail: desimuvhaz@desi.hu

Nagy Laura
művelődésszervező

Zambrzycki Ádám
művelődésszervező
 
 
Elérhetőség

Cím: 1098 Budapest, Toronyház utca 17./B
Tel: +36 (1) 280-6247
Fax: +36 (1) 280-7768
E-mail: desimuvhaz@desi.hu
 
 
Szolgáltatások

Free Wifi
Terembérlés
Bababarát helyiségek
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva