|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Konnektor – Művészeti Inkubátorház
Konnektor – Művészeti Inkubátorház
Archívum
 
 
 
» Vissza a Konnektor főoldalára
 
» Archivum - Előző évek
 
FÉRFI WORKSHOP
2024. FEBRUÁR 28., SZERDA 18.00

Kétkezi, otthoni, barkács programok, szerszám használat. A projekt célja az ember kétkezi tevékenységeinek fejlesztése olyan tetteken keresztül, melyek a környezetünkben megtaláhatók!

Női érdeklődőket is várunk.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
mezo.andras@fmkportal.hu
 
 
CSÁÓ!
2024. FEBRUÁR 26., HÉTFŐ 15.00

Ha szeretnél új eszközöket ahhoz, hogy egy zsák bolhányi gyerekből együttműködő csoportot kovácsolj, a drámapedagógia eszköztára segíthet ebben!

A CSÁO! Drámapedagógiai Műhely szeretettel várja a pedagógusokat egy felszabadult játékra, melyet tovább vihetnek majd a tanítási helyzetekbe vagy az osztálykirándulásokra.
 
 
ALKALMAZOTT IMPROVIZÁCIÓS TRÉNING TANÁROKNAK, PEDAGÓGUSOKNAK
2024. FEBRUÁR 25., VASÁRNAP 10.30

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1848377898926261/


Akár a katedrán állva, akár a padban ülve, de biztosan tapasztaltad már, hogy mennyire működnek az oktatásban a rendhagyó, nem mindennapi módszerek. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a színházi világ kreativitásának a tanterem falai között is van helye – ezúttal kifejezetten tanároknak, pedagógusoknak kínálunk színházi technikákat alkalmazó tréninget.

Mire tanít az alkalmazott improvizáció? Arra, hogy hogyan tudunk kapcsolódni, figyelni, elfogadni és egy közösségben úgy viselkedni, hogy a többiek örömmel dolgozzanak és játsszanak velünk. Spontaneitásra, bőkezűségre és közös gondolkodásra – amiket egyébként az életben ösztönösen, mesterien űzünk, csak bizonyos helyzetekben újra kell tanulnunk.

Módszerünk maximálisan gyakorlatias: abban hiszünk, hogy a fejlődés a cselekvésben születik meg, s a cselekvésben megéltek által fejlődhet a viselkedés, a kommunikáció vagy az attitűd. A színész-trénereink teremtette változatos helyzetekben, szituációs feladatokban, spontán megoldott helyzetekben gazdagodik a közreműködők kommunikációs eszköztára. Résztvevőink gyakorlati technikákat ismernek meg, melyek változatos környezetben és helyzetekben alkalmazhatóak; a megtapasztalást értelmezés és gyakorlás mélyíti el – de nem színészeket képzünk, hanem bevált és működő színházi eszközökkel és technikákkal érünk el emberi fejlődést, szórakoztató formában, felszabadult hangulatban és elfogadó közegben.

Várunk, ha tanárként, oktatóként kihívásokat élsz meg a mindennapjaidban és fejlesztenéd a kommunikációs készségeidet. Neked szól a tréning, ha arra vagy kíváncsi, hogy hogy maradj nyugodt, könnyed egy-egy váratlan helyzetben, vagy hogyan őrizheted meg pozitív attitűdödet. Rátalálhatsz saját asszertív énedre, megtapasztalhatod, hogyan hass a környezetedre, hogyan kezdeményezz, hogyan változtass helyzeteken.

Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés: info@grundszinhaz.com

Tárgy: Kockás tréning

Havi egyszer rendezzük meg az ingyenes eseményt. Azonban heti rendszerességgel is lehet nálunk fejleszteni a fenti képességeket:
https://fb.me/e/3cHoh7wFA
(Iskolai, egyetemi, óvodai dolgozóknak 25%-os kedvezménnyel.)

Ha pedig színházi előadásunk érdekel, akkor pedig a Maestro-ra várunk (2024. 01. 29. hétfő) szeretettel!
(Iskolai, egyetemi, óvodai dolgozóknak ingyenes.)

Bővebben a módszerről

Az alkalmazott improvizáció:
• Kívülről láttatja a viselkedésünket és annak hatását másokra
• A fejlesztendő területeket játékosan közelíti meg
• Színesíti, változatosabbá teszi a kommunikációt, új arcukat mutatják a résztvevők
• Csoportra és egyénekre szabott gyakorlatokkal segíti a fejlődést

Fókuszban:
• Szemléletformálás
• Elfogadó környezet
• A hibázás, mint lehetőség
• Rugalmasság és határozottság
• Verbális és fizikai gyakorlatok
• A kollektív kreativitás közös megteremtése
• Divergens és konvergens gondolkodás
 
 
 
KIÁLLÍTÁS
"MINEK MENT ODA" – VÉGH KATA KÉPZŐMŰVÉSZ GRAFIKAI KIÁLLÍTÁSA
MEGNYITÓ: 2024. FEBRUÁR 23., PÉNTEK 18.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/24842991028680183/


Köreműködik: Lévai Ádám képzőművész és Bánfi József fagott művész

Végh Kata „Minek ment oda” c. kiállításának képi szereplői között felbukkannak mitológiai és közéleti alakok, kocsmai szörnyek, Disney hercegnők, áldozatok és bántalmazók, szentek és fehérgalléros bűnözők.
A látványosan elbukó vagy részvétlenségben fuldokló, dramatikus figurák kérdéseket tesznek fel nekünk: kik vagyunk, mi a felelősségünk, ki nekünk a másik ember?

„Külön szerencse, ha az embernek sajátos humora van. Még ha szarkasztikus is, hiszen segít a hétköznapok túlélésében. Ez a furcsa kedélyesség rajzolt nyelven szólal meg Végh Kata történeteket építő grafitja hegyével. Vonalbeszédek ismert visszatérő szereplőkkel, akik sírva-vigadnak, könyörgően ájuldoznak. Mindezeket a rajzoló egyszerű vonalvezetéssel komponálja össze a papírszínpadon. A mindannyiunkon átdübörgő szocializáció visszatérő jelzései és figyelmeztetései hol bujkálva, hol kitárulkozva jelennek meg munkáiban. Végh Kata rajzai újszerű képgondolati fogalmazások, olyan fűszerek, amik egyszerre keserűen édesek, savanykásan is szerethetők. Merengve ízlelgessük ötleteit, rajzi furfangjait, beszédes játékait, mert érdemesek rá.”
(Lévai Ádám: Végh Kata rajzfűszerei, Élet és Irodalom, 2020. június 26.)

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Továbbu info:
www.katavegh.com
@kata.vegh
 
 
 
ZENGETŐ
FELNŐTT NAPKÖZI - ÉDES ANYANYELVÜNK
2024. FEBRUÁR 21., SZERDA 17.00

Felnőtt Napközi Tomanovics Tímeával

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/330869753241147/


Nyilatkozat: Nem, nem áll szándékomban sem irodalom, se nyelvtan órát tartani a Napköziben, nyugi.

Kedvesek!

Február 21. az anyanyelv nemzetközi napja. Tegnap szóba kerültek a kötelező és nem kötelező olvasmányok, miközben alkottunk, ezért kihasználom az egybeesést és meghívlak titeket, hogy jövő héten hozzátok el kedvenc meséteket, regényeteket, verseteket, novellátokat, esszéteket, haikutokat, amik édes anyanyelvünkön íródtak és beszélgessünk, alkossunk, játsszunk velük kedvesen. Készítsünk talizmánt, ami elrepít kedvenc képzeletbeli világunkba. A kedves kis kabalát, ami emlékeztet kedvenc sorainkra akkor is, mikor a könyvet épp nem tudjuk magunkkal vinni vagy a képet ami egyszerűen csak felvidít minket, ahányszor ránézünk.

Neked ki a kedvenc magyar íród?

Ez a napközi továbbra is kizárólag 18 éven felülieknek van fenntartva!

Adomány alapú a foglalkozás, hálás leszek, ha lehetőségeid szerint támogatsz minket az eszközök megvásárlásában, ez által a napközi fenntartásában.

Ingyenes program, de adományokat elfogadunk.
 
 
 
BBM
KÖZÖS FŐZÉS ÉS TÁRSASJÁTÉK
2024. FEBRUÁR 17., SZOMBAT 11.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1042183163739830/


Február 17-én szombaton gyere el a Konnektor Inkubátorházba, azaz a bázisunkra!

Főzünk közösen egy finom tápláló vacsorát a közelben élő rászorulók számára, közben pedig kipróbálhatjátok a társasjátékainkat, na és persze hozhattok saját játékokat is. A főzéshez a bevásárlást mi elintézzük előre, azonban jól fog jönni pár dolgos kéz az előkészületekben és az étel porciózásában is.

MIT KELL HOZNI?

Csak magadat, de ha szeretnél hozzájárulni a kiszállított vacsihoz, hozhatsz magaddal mandarint, narancsot, banánt, kis méretű puha csokit és kis csomag papírzsepit.

Ha kérdésed van, írj nyugodtan itt vagy erre az emailcímre:
melinda.janko@bikemaffia.com
 
 
 
MOOK
SOUND OF MOVEMENT
ELMARAD! TÜNTETNI MEGYÜNK

2024. FEBRUÁR 16., PÉNTEK 18.00


Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/409774014810545/


A Sound of Movementre olyan táncosokat várunk, akik improvizáció során szeretnének inspirációhoz jutni, és megtapasztalni a párhuzamos alkotás élményét. A részvételhez előképzettség nem szükséges. Minden érdeklődőt várunk szeretettel, akár nézőként, akár résztvevőként.

Az esemény ingyenes, de kérjük, hogy regisztrálj ezen az e-mail címen:
wemookco@gmail.com


Ha mégis támogatnád a munkánkat, az alkalom végén adomány formájában megteheted!

Koncepció: Birta Márton és Miskolczi Renátó

Közreműködő művészek: Béky Emma, Glávits Bence, Kaló Kristóf és Taba Benjámin

Szervezi: MOOK társulat
 
 
 
INGYENES FACE YOGA DÖBRÖSI LAURÁVAL
2024. FEBRUÁR 16., PÉNTEK 18.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/631065412410884/631065425744216/


Próbáltad már?

Laura vagyok, egyenesen a Face Yoga Metódus megalkotójától, a japán Fumiko Takatsu-tól tanultam ezt a természetes, egészségközpontú, szépségmegőrző módszert. Két éve adom tovább, önmagam és tanítványaim legnagyobb örömére!

Havonta 1 ingyenes alkalmat tartok a Zengető Kulturális Egyesület budapesti főhadiszállásán azoknak, akik szeretnék kipróbálni a face yogát, vagy nem áll módjukban máshogy járni. Face Yogázni ugyanis mindenkinek kellene! Hiszen mindenkinek jót tesz és jól is esik, kortól, nemtől függetlenül!

Mire számíthatsz?

Légzés és akupunktúrás masszázs segítségével feszültséget oldunk az arcból és nyakból, majd edzzük és lazítjuk az arcizmainkat, mint ahogy azt a testünkkel is tesszük, mikor edzeni, jógázni megyünk. Gyakorlással kedvünkre formálhatjuk arcunkat, eltüntethetjük a ráncokat, a puffadást, a tokát, serkentjük a keringést az arcban, nyakban. Az arcbőrünk feszessé és ragyogóvá válik, és beleszeretünk saját tükörképünkbe.

Az óra 60-70 perces, utána pedig lehetőséged nyílik érdeklődni, kérdezni, ismerkedni velem és a metódussal.

Az órákon való részvétel regisztrációhoz kötött, az órákon az első 8 jelentkező vesz részt. Ha szeretnél jönni, küldj egy e-mailt a neveddel és a kiválasztott óra időpontjával erre a címre:
konnektor.zengeto@gmail.com

Ingyenes program.
 
 
 
INGYENES FILMKLUB A KONNEKTORBAN
A FÉLELEM BÉRE
2024. FEBRUÁR 15., CSÜTÖRTÖK 19.00

A FÉLELEM BÉRE (1953)
angol nyelv, magyar felirat, 131 perc

Rendező: Henri-Georges Clouzot

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/366684296094289/


A mocskoskomenista Yves Montand megint hálátlankodik és kelti a feszültséget! Exotikus helyszínek, robbanékony hangulat! Az első öt látogatónak fejenként 2 liter nitroglicerint adunk!
 
 
 
ZENGETŐ
FELNŐTT NAPKÖZI - FARSANGI VALENTINE’S DAY MASSACRE
ÚJ IDŐPONT: 2024. FEBRUÁR 14., SZERDA 17.00

Felnőtt Napközi Tomanovics Tímeával

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/918378369667394/


A farsangi időszak még mindig tart, így jövő héten folytatjuk az álarcok elkészítését, illetve akinek tegnap nem volt alkalma becsatlakozni, annak itt a csodás alkalom pótolni.

Csillámos jó kedélyű szeretettel várlak titeket!

Farsang farka


Bár a farsang a hagyományok szerint a bálok, lakomák, mulatságok időszaka, a csúcspontja mégis a farsangi karnevál, a "farsang farka". A farsang vasárnaptól húshagyó keddig tartó időszakot nevezik így, ami egyben télbúcsúztatás is. (Idén ez február 12-13-14.) Ilyenkor van Mohácson busójárás, de ebben az időszakban zajlik a riói és a velencei karnevál is.

De hát mit ér egy farsangi időszak farsangi álarc nélkül?!

Mindenféle színes dekorgumi, papírok, ollók, ragasztók, gyöngyök, színes tollak, matricák, csillámok, festékek, levelek, gesztenyék és tobozok várnak titeket, hogy megalkossátok a maszkotokat. Ha nem tervezel farsangi buliba menni, akkor is várunk szeretettel, ki tudja, mikor jöhet még jól egy házi készítésű maszk. Ha pedig mész bálozni, mi egészíthetné ki jobban a jelmezed, mint egy álarc?

Aki pedig lemaradt az évtervező gyártásról vagy csak úgy érzi, nem sikerült befejezni, (vagy csak szeretne még újságokat darabolgatni, a jelen lévők nagyon belejöttek), azt is várom vissza szeretettel, rengeteg újság vár még rátok! Persze ugyanúgy előkerülhetnek a színezők, társasok, festékek, és a megoldhatatlan(?) kirakó.

Ez a napközi továbbra is kizárólag 18 éven felülieknek van fenntartva!

Adomány alapú a foglalkozás, hálás leszek, ha lehetőségeid szerint támogatsz minket az eszközök megvásárlásában, ez által a napközi fenntartásában.

Ingyenes program, de adományokat elfogadunk.
 
 
 
CSÁÓ!
2024. FEBRUÁR 12. ÉS 26., HÉTFŐ 15.00

Ha szeretnél új eszközöket ahhoz, hogy egy zsák bolhányi gyerekből együttműködő csoportot kovácsolj, a drámapedagógia eszköztára segíthet ebben!

A CSÁO! Drámapedagógiai Műhely szeretettel várja a pedagógusokat egy felszabadult játékra, melyet tovább vihetnek majd a tanítási helyzetekbe vagy az osztálykirándulásokra.
 
 
MESE-TÉR-KÉP
ALKOTÓ FOGLALKOZÁS
2024. FEBRUÁR 10., SZOMBAT 10.00

Szuroszlán, zümifánt, tapuszkár, flamiló, papaping. Milyen állatok lehetnek? Ezek mind kiderülnek a Jelmezbál az állatkerben című könyvből! Persze itt mi sem állunk meg! Mi történik, ha az állatkertben összekeverednek az állatok? Miután megfejtettük a rejtélyt, körbenézünk, milyen más különleges állatra bukkanhatunk. Végül mi is beszállunk az ünneplésbe, s megalkotjuk saját állati jelmezünket.

Ajánlott korosztály: 6+
 
 
 
INGYENES DRÁMA SZAKKÖR
15-20 ÉV KÖZÖTTIEKNEK
2024. FEBRUÁR 4., 11., 18. ÉS 25., VASÁRNAP 15.30

Ez a program neked szól, ha:
– 15 és 20 év közötti fiatal vagy
– érdekel a színjátszás
– nyitott vagy társadalmi problémákra és közös gondolkodásra
– szívesen megismernél új embereket
– szeretnél fejlődni önismeretben, kommunikációban és véleményformálásban
– szívesen áldozod vasárnap délutánjaidat csoportos játékra, vitatkozásra és alkotásra

Mire számíthatsz?
Semmiféle szakmai „előképzettségre” nem lesz szükséged. Az első pár alkalommal drámajátékokkal, tréning gyakorlatokkal barátkozunk, illetve fejlesztjük az egyéni készségeket, és a csoportos együttműködést is. Majd alkalomról alkalomra elmélyülünk egy-egy témában, és valós, aktuális társadalmi problémákra keresünk megoldásokat fiktív, általunk közösen formált környezetben. Ennek a jelenét és jövőjét ti alakítjátok, akárcsak valódi világunkét!

Csoportvezetők: Martos Hanga és Kövesi Csenge

Ha felkeltettük az érdeklődésed, keress minket bizalommal!

A részletekről érdeklődni, és jelentkezni a konnektorszinjatszo@gmail.com e-mail címen tudsz, illetve telefonon a +36 (20) 396-7947 és +36 (30) 589-2805 telefonszámon.
 
 
 
INGYENES FILMKLUB A KONNEKTORBAN
FREAKS
2024. FEBRUÁR 1., CSÜTÖRTÖK 19.00

FREAKS (1932)
angol nyelv, magyar felirat, 64 perc

Rendező: Tod Browning

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/6304001076369163/


A film, ami rendező karrierjébe került valójában kizsákmányányolás, vagy az empátia himnusza? Jöjjön ön is megcsodálni Hollywood álszentségének mintapéldányát!

Gonosz ármány, és nemes lelkek egy történetben!
 
 
 
ZENGETŐ
FELNŐTT NAPKÖZI - FARSANGI ÁLARC VOL. 1.
2024. JANUÁR 31., SZERDA 17.00

Felnőtt Napközi Tomanovics Tímeával

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/881944410296421/


Farsang farka


Bár a farsang a hagyományok szerint a bálok, lakomák, mulatságok időszaka, a csúcspontja mégis a farsangi karnevál, a "farsang farka". A farsang vasárnaptól húshagyó keddig tartó időszakot nevezik így, ami egyben télbúcsúztatás is. (Idén ez február 12-13-14.) Ilyenkor van Mohácson busójárás, de ebben az időszakban zajlik a riói és a velencei karnevál is.

De hát mit ér egy farsangi időszak farsangi álarc nélkül?!

Mindenféle színes dekorgumi, papírok, ollók, ragasztók, gyöngyök, színes tollak, matricák, csillámok, festékek, levelek, gesztenyék és tobozok várnak titeket, hogy megalkossátok a maszkotokat. Ha nem tervezel farsangi buliba menni, akkor is várunk szeretettel, ki tudja, mikor jöhet még jól egy házi készítésű maszk. Ha pedig mész bálozni, mi egészíthetné ki jobban a jelmezed, mint egy álarc?

Aki pedig lemaradt az évtervező gyártásról vagy csak úgy érzi, nem sikerült befejezni, (vagy csak szeretne még újságokat darabolgatni, a jelen lévők nagyon belejöttek), azt is várom vissza szeretettel, rengeteg újság vár még rátok! Persze ugyanúgy előkerülhetnek a színezők, társasok, festékek, és a megoldhatatlan(?) kirakó.

Ez a napközi továbbra is kizárólag 18 éven felülieknek van fenntartva!

Adomány alapú a foglalkozás, hálás leszek, ha lehetőségeid szerint támogatsz minket az eszközök megvásárlásában, ez által a napközi fenntartásában.

Ingyenes program, de adományokat elfogadunk.
 
 
 
CSÁÓ!
2024. JANUÁR 29., HÉTFŐ 15.00

Ha szeretnél új eszközöket ahhoz, hogy egy zsák bolhányi gyerekből együttműködő csoportot kovácsolj, a drámapedagógia eszköztára segíthet ebben!

A CSÁO! Drámapedagógiai Műhely szeretettel várja a pedagógusokat egy felszabadult játékra, melyet tovább vihetnek majd a tanítási helyzetekbe vagy az osztálykirándulásokra.
 
 
INGYENES DRÁMA SZAKKÖR
15-20 ÉV KÖZÖTTIEKNEK
2024. JANUÁR 28., VASÁRNAP 15.30

Január végétől vasárnaponként ingyenes dráma szakkör indul a Konnektorban!

Ez a program neked szól, ha:
– 15 és 20 év közötti fiatal vagy
– érdekel a színjátszás
– nyitott vagy társadalmi problémákra és közös gondolkodásra
– szívesen megismernél új embereket
– szeretnél fejlődni önismeretben, kommunikációban és véleményformálásban
– szívesen áldozod vasárnap délutánjaidat csoportos játékra, vitatkozásra és alkotásra

Mire számíthatsz?
Semmiféle szakmai „előképzettségre” nem lesz szükséged. Az első pár alkalommal drámajátékokkal, tréning gyakorlatokkal barátkozunk, illetve fejlesztjük az egyéni készségeket, és a csoportos együttműködést is. Majd alkalomról alkalomra elmélyülünk egy-egy témában, és valós, aktuális társadalmi problémákra keresünk megoldásokat fiktív, általunk közösen formált környezetben. Ennek a jelenét és jövőjét ti alakítjátok, akárcsak valódi világunkét!

Csoportvezetők: Martos Hanga és Kövesi Csenge

Ha felkeltettük az érdeklődésed, keress minket bizalommal!

A részletekről érdeklődni, és jelentkezni a konnektorszinjatszo@gmail.com e-mail címen tudsz, illetve telefonon a +36 (20) 396-7947 és +36 (30) 589-2805 telefonszámon.
 
 
 
IMPROVIZÁCIÓS TRÉNING TANÁROKNAK, PEDAGÓGUSOKNAK
2024. JANUÁR 28., VASÁRNAP 10.30

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/7431113040255751/


Akár a katedrán állva, akár a padban ülve, de biztosan tapasztaltad már, hogy mennyire működnek az oktatásban a rendhagyó, nem mindennapi módszerek. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a színházi világ kreativitásának a tanterem falai között is van helye – ezúttal kifejezetten tanároknak, pedagógusoknak kínálunk színházi technikákat alkalmazó tréninget.

Mire tanít az alkalmazott improvizáció? Arra, hogy hogyan tudunk kapcsolódni, figyelni, elfogadni és egy közösségben úgy viselkedni, hogy a többiek örömmel dolgozzanak és játsszanak velünk. Spontaneitásra, bőkezűségre és közös gondolkodásra – amiket egyébként az életben ösztönösen, mesterien űzünk, csak bizonyos helyzetekben újra kell tanulnunk.

Módszerünk maximálisan gyakorlatias: abban hiszünk, hogy a fejlődés a cselekvésben születik meg, s a cselekvésben megéltek által fejlődhet a viselkedés, a kommunikáció vagy az attitűd. A színész-trénereink teremtette változatos helyzetekben, szituációs feladatokban, spontán megoldott helyzetekben gazdagodik a közreműködők kommunikációs eszköztára. Résztvevőink gyakorlati technikákat ismernek meg, melyek változatos környezetben és helyzetekben alkalmazhatóak; a megtapasztalást értelmezés és gyakorlás mélyíti el – de nem színészeket képzünk, hanem bevált és működő színházi eszközökkel és technikákkal érünk el emberi fejlődést, szórakoztató formában, felszabadult hangulatban és elfogadó közegben.

Várunk, ha tanárként, oktatóként kihívásokat élsz meg a mindennapjaidban és fejlesztenéd a kommunikációs készségeidet. Neked szól a tréning, ha arra vagy kíváncsi, hogy hogy maradj nyugodt, könnyed egy-egy váratlan helyzetben, vagy hogyan őrizheted meg pozitív attitűdödet. Rátalálhatsz saját asszertív énedre, megtapasztalhatod, hogyan hass a környezetedre, hogyan kezdeményezz, hogyan változtass helyzeteken.

Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés: info@grundszinhaz.com

Tárgy: Kockás tréning

Havi egyszer rendezzük meg az ingyenes eseményt. Azonban heti rendszerességgel is lehet nálunk fejleszteni a fenti képességeket:
https://fb.me/e/3cHoh7wFA
(Iskolai, egyetemi, óvodai dolgozóknak 25%-os kedvezménnyel.)

Ha pedig színházi előadásunk érdekel, akkor pedig a Maestro-ra várunk (2024. 01. 29. hétfő) szeretettel!
(Iskolai, egyetemi, óvodai dolgozóknak ingyenes.)

Bővebben a módszerről

Az alkalmazott improvizáció:
• Kívülről láttatja a viselkedésünket és annak hatását másokra
• A fejlesztendő területeket játékosan közelíti meg
• Színesíti, változatosabbá teszi a kommunikációt, új arcukat mutatják a résztvevők
• Csoportra és egyénekre szabott gyakorlatokkal segíti a fejlődést

Fókuszban:
• Szemléletformálás
• Elfogadó környezet
• A hibázás, mint lehetőség
• Rugalmasság és határozottság
• Verbális és fizikai gyakorlatok
• A kollektív kreativitás közös megteremtése
• Divergens és konvergens gondolkodás
 
 
 
ZENGETŐ
FELNŐTT NAPKÖZI - ÉVTERVEZŐ 2024
2024. JANUÁR 24., SZERDA 17.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/222189564291023/


Felnőtt Napközi Tomanovics Tímeával

Tervező - alkotó - rendező

Közeledik a január vége és még nem tervezted meg az évedet?
Vagy már megtervezted, de még nem alkottál belőle képet?
Olyan vagy, mint én, és eddig eszedbe sem jutott, hogy ilyet csinálj, de jó ötletnek tűnik?
Esetleg csak irigyled a filmekből a zsarolókat, akik újságból kivágott betűkből írják meg a zsarolólevelet?

Akkor a következő felnőtt napközit pont neked találták ki!

A koncepció valószínűleg mindenki előtt ismert, előkapjuk az ollókat, újságokat, ragasztókat, papírokat, megkeressük a szívünknek kedves képeket, amik szimbolizálják a terveinket 2024-re, kivágjuk őket és pár ragasztás után már kész is a saját terveződ, amit kitehetsz otthon emlékeztetőként, szívmelengetőnek, dekorációnak, segítségnek, hogy szó szerint szem előtt tarthasd a célokat.

Festékek, matricák, színes cerzuák, csillámpor, színes papír és mindenféle változatos vackok állnak rendelkezésre, hogy a képek közötti helyet kitöltsd és díszítsd, hogy még szívesebben és jobb kedvvel állj neki a tervek megvalósításának.

Az eseményleírás olcsó teleshopos marketingszövegre hajazása pusztán a véletlen és az esős szürke délelőtt műve. Mea maxima culpa.

Nagy szeretettel várlak Titeket erre az alkalomra is!

Ez a napközi továbbra is kizárólag 18 éven felülieknek van fenntartva!

Adomány alapú a foglalkozás, hálás leszek, ha lehetőségeid szerint támogatsz minket az eszközök megvásárlásában, ez által a napközi fenntartásában.

Ingyenes program, de adományokat elfogadunk.
 
 
 
KIÁLLÍTÁS
GYERGYÁDESZ MIHÁLY: FREEMORF
MEGNYITÓ: 2024. JANUÁR 19., PÉNTEK 19.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/409092821455226/


Gyerdászesz Mihály 2009-óta fest organikus, biomorf képeket. Célja egy vizuálisan sajátos egyensúlyi helyzet megteremtése figurális és absztrakt formák vegyítésével. Képeivel furcsa, sosem látott világot - organizmusok, élő rendszerek, idegen planéták életének –esetleges – kaotikus rendjét, viszonyrendszereit vizsgálja. Az ösztönszintű önkiíró mechanizmus folyamatával a kialakuló vonalak és foltok identitást nyernek, autonóm életre kelnek egy utópikus-szimbolikus világban.

A megnyitó 19:00 kezdődik.

Szép szavakat mond majd Fusz Mátyás.
 
 
 
INGYENES FACE YOGA DÖBRÖSI LAURÁVAL
2024. JANUÁR 19., PÉNTEK 18.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/631065412410884/631065422410883/


Próbáltad már?

Laura vagyok, egyenesen a Face Yoga Metódus megalkotójától, a japán Fumiko Takatsu-tól tanultam ezt a természetes, egészségközpontú, szépségmegőrző módszert. Két éve adom tovább, önmagam és tanítványaim legnagyobb örömére!

Havonta 1 ingyenes alkalmat tartok a Zengető Kulturális Egyesület budapesti főhadiszállásán azoknak, akik szeretnék kipróbálni a face yogát, vagy nem áll módjukban máshogy járni. Face Yogázni ugyanis mindenkinek kellene! Hiszen mindenkinek jót tesz és jól is esik, kortól, nemtől függetlenül!

Mire számíthatsz?

Légzés és akupunktúrás masszázs segítségével feszültséget oldunk az arcból és nyakból, majd edzzük és lazítjuk az arcizmainkat, mint ahogy azt a testünkkel is tesszük, mikor edzeni, jógázni megyünk. Gyakorlással kedvünkre formálhatjuk arcunkat, eltüntethetjük a ráncokat, a puffadást, a tokát, serkentjük a keringést az arcban, nyakban. Az arcbőrünk feszessé és ragyogóvá válik, és beleszeretünk saját tükörképünkbe.

Az óra 60-70 perces, utána pedig lehetőséged nyílik érdeklődni, kérdezni, ismerkedni velem és a metódussal.

Az órákon való részvétel regisztrációhoz kötött, az órákon az első 8 jelentkező vesz részt. Ha szeretnél jönni, küldj egy e-mailt a neveddel és a kiválasztott óra időpontjával erre a címre:
konnektor.zengeto@gmail.com

Ingyenes program.
 
 
 
VÉREMET A PÁRTÉRT! – MKKP VÉRADÁS
ELMARAD!
2024. JANUÁR 19., PÉNTEK 14.30-18.00 – ELMARAD!

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/2133253557018280/


Kértük már az idődet, pénzedet, szaktudásodat, autódat, most pedig a véredre van szükségünk. Ismét véradást szervezünk, ezúttal a Konnektor Inkubátorházban (Budapest, Vágóhíd utca 31-33.), január 19-én délután fél háromtól este hatig.

Részvételi feltételek:
- Legyél legalább 18 éves és 50 kiló;
- Legalább 56 nap teljen el a legutóbbi véradásod óta;

Ha jönnél, arra kérünk, jelezd a részvételi szándékodat ezen a formon:
https://forms.gle/Y5ptfMYpxRpDRqtcA

Megnyugtatásul: nem passzivisták fognak csapolni, hanem szakemberek.

A résztvevőket jelképes kutyapártos ajándékokkal várjuk. Gyere, add te is a véredet a pártért!
 
 
 
INGYENES FILMKLUB A KONNEKTORBAN
TEJÚT
2024. JANUÁR 18., CSÜTÖRTÖK 19.00

TEJÚT (1969)
francia-NSZK-olasz vígjáték, magyar nyelv, 102 perc

Rendező: Luis Bunuel

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/1060154071979434/


Két „csavargó” Párizsból Compostellába indul az ősi és modern zarándokúton, amelyet a 11. század óta annyian végigjártak. Vándorlásuk közben találkoznak a múlt alakjaival és a katolikus dogmatika olyan tanaival, amelyekkel hívőként vagy nem hívőként minden embernek találkoznia kell az élete során. Velük egy időben, előttük járja végig a maga útját az evangélium Jézusa is.

https://www.imdb.com/title/tt0066534/
 
 
 
MOOK
SOUND OF MOVEMENT
2024. JANUÁR 17., SZERDA 18.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/280962334946476/


A Sound of Movementre olyan táncosokat várunk, akik improvizáció során szeretnének inspirációhoz jutni, és megtapasztalni a párhuzamos alkotás élményét. A részvételhez előképzettség nem szükséges. Minden érdeklődőt várunk szeretettel, akár nézőként, akár résztvevőként.

Az esemény ingyenes, de kérjük, hogy regisztrálj ezen az e-mail címen:
wemookco@gmail.com

Ha mégis támogatnád a munkánkat, az alkalom végén adomány formájában megteheted!

Koncepció: Birta Márton és Miskolczi Renátó

Közreműködő művészek: Kaló Kristóf és Taba Benjámin

Szervezi: MOOK társulat
 
 
 
ZENGETŐ
FELNŐTT NAPKÖZI - '24 SÁRKÁNY ÉVKEZDŐ
2024. JANUÁR 17., SZERDA 17.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/313335537729382/


Felnőtt Napközi Tomanovics Tímeával

2024 a Fa Sárkány éve


A kínai hagyományok szerint a sárkány a tekintélyt, a jólétet és a szerencsét szimbolizálja, a fa elem fejlődést, javulást és bőséget hoz. A szerencsehozó sárkány szellemében hívunk meg titeket, hogy alkossuk meg együtt 2024-re a szerencsehozó amulettjeinket, fűből, fából, háncsból, papírból, gyógynövényekből, agyagból, fantáziából. Szeretettel várunk természetesen akkor is, ha csak eljönnél színezni, festeni, társasozni, beszélgetni, játszani, kikapcsolódni, elengedni azt, hogy milyen nehéz az ünnepek után visszarázódni a téli hétköznapokba.

A Felnőtt Napközi egy kikapcsolódással, bolondozással és kreativitással teli délután, amely kizökkent a mindennapi rutinból.

Játszunk, kézműveskedünk, mesélünk és kitalálunk történeteket, új barátokat szerzünk, szórakozunk, és játszunk még egy kicsit. Gyere el, és nézd újra a világot a gyerekek szemével. Ha van kedvenced, amit gyerekként imádtál játszani, és szeretnéd felidézni az emlékeket, hozd el.

Ez a napközi kizárólag 18 éven felülieknek van fenntartva!

Adomány alapú a foglalkozás, hálás leszek, ha lehetőségeid szerint támogatsz minket az eszközök megvásárlásában, ez által a napközi fenntartásában.

Ingyenes program, de adományokat elfogadunk.
 
 
 
CSÁÓ!
2024. JANUÁR 15., HÉTFŐ 15.00

Ha szeretnél új eszközöket ahhoz, hogy egy zsák bolhányi gyerekből együttműködő csoportot kovácsolj, a drámapedagógia eszköztára segíthet ebben!

A CSÁO! Drámapedagógiai Műhely szeretettel várja a pedagógusokat egy felszabadult játékra, melyet tovább vihetnek majd a tanítási helyzetekbe vagy az osztálykirándulásokra.
 
 
KINCS VAGY KACAT?
KARÁCSONY UTÁNI AJÁNDÉK CSEREBERE ÉS CSÚNYAPULCSI TALÁLKOZÓ
2024. JANUÁR 13., SZOMBAT 16.30

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/6814929551963410/


Nem pont erre gondoltál? Ne a kukában végezze!

Ha a Jézuska az idén nem találta el, minek is örülnél, vagy már a harmadik ugyanolyan bögrét kaptad, semmi vész, hozd el, mert lehet, hogy másvalaki pont erre vágyik. És az is lehet, hogy találsz helyette valamit, aminek pedig Te örülnél.

A ruhacsere és a bolhapiac hagyományaihoz híven a Freak Art Lab (Sarita & Zsana) a Konnektor nagytermében rendezi meg a csereberét a fent megadott időpontban. Ezúttal viszont egy másik eseményhez kapcsolódunk: ugyanezen a napon, délelőtt 11-től a Budapest Bike Maffia főz, amiben önkéntesek hada segít, hogy egy tál meleg étellel támogathassák a környék rászorulóit. Ehhez is bátran csatlakozhattok, közben társasjáték parti is lesz.

Utána pedig elcseréljük, ami arra érdemes és a társasjáték is folytatódik. Ha van karácsonyi (vagy akármilyen) csúnyapulcsid, gyere abban! Lesz zene, tea, jókedv!

A megosztásokat, barátok meghívását köszönettel vesszük!

Sarita & Zsana
 
 
 
BBM
FŐZÉS ÉS TÁRSASJÁTÉK
2024. JANUÁR 13., SZOMBAT 11.00

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/330789226517498/


Január 13-án szombaton gyere el a Konnektor Inkubátorházba, azaz a bázisunkra!

Főzünk közösen egy finom tápláló vacsorát a közelben élő rászorulók számára, közben pedig kipróbálhatjátok a társasjátékainkat, na és persze hozhattok saját játékokat is. A főzéshez a bevásárlást mi elintézzük előre, azonban jól fog jönni pár dolgos kéz az előkészületekben és az étel porciózásában is.

MIT KELL HOZNI?

Csak magadat, de ha szeretnél hozzájárulni a kiszállított vacsihoz, hozhatsz magaddal mandarint, narancsot, banánt, kis méretű puha csokit és kis csomag papírzsepit.

Ha kérdésed van, írj nyugodtan itt vagy erre az emailcímre:
melinda.janko@bikemaffia.com
 
 
 
TOLL WORKSHOP
2024. JANUÁR 10., SZERDA 15.00

Rajzolás 3D tollal az alapoktól. Megismerkedünk az eszközzel, az alapanyagokkal és az alapvető fortélyokkal. Együtt kezdünk, érkezz időben!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
info@vivoid.hu
 
 
MESE-TÉR-KÉP
ABSZTRAKT VILÁGOK MINITÁBOR
2024. JANUÁR 5., PÉNTEK 8.00

Eszedbe jutott már néhány alkotás láttán, hogy ilyet te is tudnál? Gondolkoztál már azon, hogy milyen színű lenne a hangulatod vagy hogy állna neked egy kis absztrakt? A nap során híres művészek alkotási technikáival kísérletezünk különböző eszközök segítségével, így pingálunk és vágunk, miniatűr és életnagyságú nyomot hagyva magunkról.

Várunk minden meseszerető, nem mindennapi kalandokra vágyó 6-12 évest!

Foglalkozásvezető: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő)

A tábor ára tartalmaz minden alapanyagot, illetve napi három étkezést (tízórai, ebéd és uzsonna). A tábori helyet a sikeres tranzakció után tudjuk biztosítani. Lemondás esetén az összeg visszatérítésére a tábor előtt maximum 7 nappal van lehetőség!

A foglalkozás 8.30 és 16.00 között tartjuk, érkezés 8.00-tól. A minitábor minimum 8 fő jelentkezése esetén indul, maximum létszám: 12 fő.

Részvételi díj: 12 000 Ft

Bármilyen kérdés esetén keressenek minket bizalommal a meseterkepbp@gmail.com e-mail címen vagy a +36 (30) 536-9333 telefonszámon.

Részletek és jelentkezés:
https://meseterkep.unas.hu/Absztrakt-vilagok-Konnektor
 
 
 
INGYENES FILMKLUB A KONNEKTORBAN
NE NYÚLJ A FEHÉR NŐHÖZ!
2024. JANUÁR 4., CSÜTÖRTÖK 19.00

NE NYÚLJ A FEHÉR NŐHÖZ! (1974)
francia nyelv, magyar felirat, 108 perc

Rendező: Marco Ferreri

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/863532858835927/


Ferreri anachista pamfletje a little big horni csata történetét dolgozza fel avatgarde látásmóddal. A Kis nagy emberből (előző filmünk) megismert karakter itt romantikától mentesen jelenik meg.

https://www.imdb.com/title/tt0072305/
 
 
 
MESE-TÉR-KÉP
FAGYOS TÁJAKON MINITÁBOR
2024. JANUÁR 3., SZERDA 8.00

Kalandos útra indulunk, s meg sem állunk az örök hó birodalmáig! Milyen állatokkal és furcsa lényekkel találkozunk ott? Hogy is néz ki az ottani természet? S mit kezdünk egyáltalán azzal a sok jéggel és hóval? Ez mind kiderül a MeseTérKép alkotófoglalkozásán.

Várunk minden meseszerető, nem mindennapi kalandokra vágyó 6-12 évest!

Foglalkozásvezető: Varga Kitti (gyerekirodalmár, művészeti nevelő)

A tábor ára tartalmaz minden alapanyagot, illetve napi három étkezést (tízórai, ebéd és uzsonna). A tábori helyet a sikeres tranzakció után tudjuk biztosítani. Lemondás esetén az összeg visszatérítésére a tábor előtt maximum 7 nappal van lehetőség!

A foglalkozás 8.30 és 16.00 között tartjuk, érkezés 8.00-tól. A minitábor minimum 8 fő jelentkezése esetén indul, maximum létszám: 12 fő.

Részvételi díj: 12 000 Ft

Bármilyen kérdés esetén keressenek minket bizalommal a meseterkepbp@gmail.com e-mail címen vagy a +36 (30) 536-9333 telefonszámon.

Részletek és jelentkezés:
https://meseterkep.unas.hu/Fagyos-tajakon-Konnektor
 
 
 
ÜNNEPI ZÁRVATARTÁS
A Konnektor 2023. december 22. és 2024. január 3. között zárva tart!
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva