|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapat
A Regélő Fehér Táltos Dobcsapat és
a Zengő Dobosok Gyerekcsapat koncertje
 
2023. november 4., szombat 18.00

Helyszín:
Ferenvárosi Művelődési Központ, Színházterem
1096 Budapest, Haller utca 27.

Facebook esemény:
https://hu-hu.facebook.com/events/806852864774804/


Dob-ban a szív – táltosdob est

Egy 2018-ban indult hagyományt szeretnénk folytatni, amikor van egy este, ahol a gyermekdobcsapatunkkal közösen koncertezünk, amikor együtt Dob-ban a szív.

A Dobcsapat a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult. A csapat alapítója és vezetője Putnoki Tibor volt, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg, melyről utána több mint 1.000 előadást tartott szerte a világban.

A Dobcsapat egyesületi formában működik, közhasznú fokozatot kapott. Az alapítók célként határozták meg a magyarságtudat erősítését, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézését, felszínre hozatalát és tudatosítását saját magukban és az emberekben. Rögzítésre került, hogy az Egyesület politikától és vallási hovatartozástól független szervezet. A csapat minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetősége van a dalaikon keresztül szólni az emberekhez. Minden olyan eseményt támogatnak, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

A dalok a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.

A rendszeres nyári gyerek dobos táborok elhozták 2009-ben a Zengő Dobosok gyermek dobcsapat megszületését. Csodálatos látni, hogy a sok munkával járó küldetés termő talajra szórta magjait. Több gyerekdobos ma már a felnőtt csapat oszlopos tagja.

Jegyár: 2 500 Ft

Online jegyek: jegy.hu

A koncert előtt és után lehetőség lesz a csapat CD-jeit, kézműves termékeit megvásárolni, amivel támogathatják az Egyesület működését.

A csapat honlapja: www.taltosdob.hu
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva