|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapat
Regélő Fehér Táltos Dobcsapat
Koncert
 
A KONCERT ELMARAD!
 
 
2020. november 7., szombat 18.00

A dobcsapat Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven alakult meg 2007 januárjában 27 fővel.

Tevékenységük célja az ősi magyar értékek megjelenítése, a hit, a szeretetet felébresztése, valamint az összefogás és az egység elérése magyarságunk újjászületése érdekében.

További információ: www.taltosdob.hu

Belépő: 1 500 Ft

Jegyek online a taltosdob@gmail.com e-mail címen vagy Facebbok-on, illetve a helyszínen kaphatók, a program kezdete előtt.

Helyszín:
Ferenvárosi Művelődési Központ
1096 Budapest, Haller utca 27.
 
 
 
 
Részletes bemutató

A Dobcsapat a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult 27 fővel. A csapat alapítója és vezetője Putnoki Tibor, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg, melyről azóta már több mint 1.000 előadást tartott szerte a világban.

A Dobcsapat egyesületi formában működik, közhasznú fokozatot kapott. Az alapítók célként határozták meg a magyarságtudat erősítését, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézését, felszínre hozatalát és tudatosítását saját magukban és az emberekben. Rögzítésre került, hogy az Egyesület politikától és vallási hovatartozástól független szervezet. A csapat minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetősége van a dalaikon keresztül szólni az emberekhez. Minden olyan eseményt támogatnak, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

A dalok a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.

A rendszeres nyári gyerek dobos táborok elhozták 2009-ben a Zengő Dobosok gyermek dobcsapat megszületését. Csodálatos látni, hogy a sok munkával járó küldetés termő talajra szórta magjait. Több gyerekdobos ma már a felnőtt csapat oszlopos tagja.

Az Egyesület elnöke: Varga Klára

Dobcsapat vezető: Tonomár Tibor Gábor

A csapat honlapja: www.taltosdob.hu

Az estet a Zengő dobosok gyermekdobcsapat nyitja meg, majd a Regélő Fehér Táltos dobcsapat koncertje következik.
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva