|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Koncert
PANKASTIC! KONCERT
a Kálvin téren
 
2020. július 26., vasárnap 19.00

A Pankastic! már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. “Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével.

A manouche swing és a cimbalom hangjának ötvözése nemzetközileg is eredeti zenei koncepció, mely az énekesnő, Pálmai Panna derűs, energikus kisugárzásával párosulva teszi utánozhatatlanná a Pankasticot.

A zenekar elsősorban Kálmán Tamás dalszerző és a formáció saját szerzeményeit játssza, néhány merész, szellemes feldolgozással színesítve a repertoárt. Első, “Tavasz, nyár, ősz, tél” című slágerük a Petőfi rádióban debütált, majd 2015-ben nagy sikerrel szerepeltek az “A Dal” című tv műsorban is, melyet sorra követtek a meghívások és máig emlékezetes koncertek.

A Pankastic! hangos sikert aratott a MOM-ban, az A38-on, a MÜPA teltházas nagytermében pedig a Dohnányi zenekar, Hajós András és Myrtill is a formáció meghívott vendégei között szerepelt. Az énekesnő Oláh Gergővel közös, Bújjunk el című duettje a zenei tv adókon máig látható. A budapesti koncertek mellett a zenekar játszott a Bansko Jazz, az Arad Jazz és a Savaria Történelmi fesztiválokon, a SZIGET-en, a VOLT-on, a Művészetek Völgyében, a Paloznak Jazz Pikniken, a Gere Jazz Fesztiválon, a Veszprémfeszten, és mostanra összesen közel száz vidéki és külföldi fesztiválon, klubban és privát rendezvényen.

A Pankastic! sikerének titka, hogy a jazz zenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg. Kardos Dániel gitáros virtuóz játéka mellett a humoros színpadi jelenlét és a műfaj sajátosságából adódóan, egyben a ritmusszekció motorja. Lisztes Jenő világklasszis cimbalmos, aki a Royal Albert Hallban a Budapesti Fesztiválzenekar szólistájaként is szerepelt. Orbán György megszámlálhatatlan hazai jazz formáció bőgőse, együtt dolgozik Szakcsi Lakatos Bélával és Palya Beával is. Serei Dániel dobos a Budapest Jazz Orchestra ütőse, aki olyan világsztárokkal is szerepelt, mint James Morrison és Raul Midón.

A zenekar lelke, Pálmai Panna énekesnő, aki egyedi hangjával, közvetlen kisugárzásával a koncertek alkalmával mindig vidám és pozitív atmoszférát teremt.

Szeretettel várunk mindenkit!

A program ingyenes.

Helyszín:
Budapest, IX. kerület, Kálvin tér, Ráday utca bejárata
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva