|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - Kiállítás
ITT A TAVASZ
Freskók a József Attila Művészeti Iskola falain
 
Márciusi online kiállításunkon bemutatjuk a József Attila Művészeti Iskola alapfok 1. és alapfok 5. tanulóinak freskóit, amit az iskola falain produkáltak az első félévben.

ITT A TAVASZ – FACEBOOK FOTÓALBUM

A József Attila Általános és Alapfokú Művészeti Iskola többcélú intézmény, melynek célja támogatást nyújtani a szociálisan hátrányos környezetből érkező, de tehetséges, tanulni szerető diákoknak, és segítséget nyújtani a tanulásban akadályozott, tanulási nehézséggel küzdő, gyerekeknek. Az iskolánk szinte menedéket nyújt és egy békés sziget az itt tanuló gyerekeknek.

A művészeti nevelés sokféle formában kamatozhat. Éppen ebben rejlik a nagyszerűsége: alkotói energiákat teremt. Táplálja a kreativitást, amely minden tevékenységünk hajtóereje.

Miután elkezdtem a József Attila Általános Iskolában tanítani, a művészeti nevelés új lendületet vett, és diákjaink sorra nyerték a versenyeket és pályázatokat. Művésztanárként át tudtam és tudom adni azt a lelkesedést, ami motiválja a gyermekeket is. Nagy energiákat viszek a munkámba, és ez hat a diákjaimra. Ők is lelkesebbek lesznek. Mindig mindent technikát bemutatok, ez a siker kulcsa. Bemutatni, a trükköket átadni, láttatni kell. Megtanulja mindenki azt, ami számára fontos vagy meg tudott jegyezni, és a csoda már valósággá válik. El tudják készíteni azt, ami korábban elérhetetlen volt. Értékteremtés és igényes munka folyik. Csak ennek van értelme, egyébként kár rá fordítani időt, anyagot és energiát. Mottóm: „Nincs elrontott munka, csak befejezetlen”.

A vizuális nevelés az esztétikai nevelés mással felcserélhetetlen módszere. Célja a tapintás és a látás érzékének és képességének fejlesztése, amely lépésről lépésre, a tudatosan felépített, gyakorlati alkotómunka révén valósítható meg.

(Vincze Angéla művésztanár)
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva