|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - József Attila Versfesztivál
József Attila
Vers-Dal Fesztivál
 
Jelentkezési határidő zenészek számára: 2019. március 10.

Felhívás

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő József Attila Vers-dal Fesztivál költők, dalosok és versmegzenésítők találkozója. Az alkotó emberek közösségi találkozóhelye. A részvétel ingyenes, jelentkezni egyszerűen a nevezési feltételek teljesítésével lehet.

A költők nevezése lezárult, a zsűrizés után 46 költő 144 verse került fel a Fesztivál honlapjára.

A szervezők március 10-ig várják dalszerző-előadók, szólisták és együttesek jelentkezését, legalább 3, de maximum 10 saját szövegű és zenéjű, magyar nyelvű dalt, hogy ezeket a dalosok saját maguk adják elő a Fesztivál színpadán. Jelentkezéskor csatolni kell a dalszöveget, egy fotót az előadókról és egy pár soros bemutatkozó leírást is.

Ugyancsak március 10-ig jelentkezhetnek a versmegzenésítő szólisták és együttesek, akik vállalkoznak a honlapon megjelent versek, illetve az évfordulós költők verseinek, Ady Endre, József Attila, és Radnóti Miklós verseinek megzenésítésére, és az elkészült dalok előadására a Fesztivál szinpadán. Jelentkezéskor a legalább 3, de maximum 10 versmegzenésítés mellé csatolni kell egy fotót az előadókról, és egy pár soros bemutatkozó leírást.

A jelentkezésről az érdeklődők bővebben a Fesztivál honlapján, a www.versdalfeszt.hu oldalon olvashatnak. Az elkészült műveket a szervezők a versdalfeszt@gmail.com email címre várják.

Irodalom, zene, fesztivál

A költészet napja minden irodalomkedvelő ünnepe. Ilyenkor országszerte számtalan műsorral, koncerttel várják a versek, a költészet rajongóit. József Attila születésnapjához kapcsolódva, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a József Attila Vers-Dal Fesztivál, mely az amatőr alkotó emberek találkozója, vers- és dalszövegírók, költők, dalszerzők, versmegzenésítők fesztiválja. A kétnapos találkozó, melynek a Dési Huber István Művelődési Ház ad otthont, a IX. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

A találkozó „Nulladik napja” április 5., péntek délután 16.00 órától indul a József Attila-lakótelep, Valéria terén szabadtéri kiskoncertekkel, melynek résztvevői  a József Attila Vers-Dal Fesztivál korábbi díjazott előadói. Ezt követően 19.00 órától a Dési Művelődési Házban Ady-estre várjuk az érdeklődőket.

Április 6-7-én (szombat-vasárnap), ingyenesen látogatható bemutatkozó koncertekre, költő-zenész találkozókra, verses felolvasásokra, és még számtalan izgalmas programra várják az érdeklődőket a szervezők.

Minden program ingyenesen látogatható.
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva