|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - HÍREK
Megújult arculat, új honlap!
 
Kétezer évvel ezelőtt Dzsuang Dszi, a mester, - Szabó Lőrinc versében – egy lepkére mutatott: álmomban – mondta, – ez a lepke voltam és most egy kicsit zavarban vagyok…a lepke vígan táncolt a napon, és nem is sejtette, hogy ő Dzsuang Dszi...most nem tudom…mi az igazság, melyik lehetek: hogy Dzsuang Dszi álmodta-e a lepkét vagy a lepke álmodik engemet?

Én jót nevettem: Ne tréfálj…Te vagy: Dzsuang Dszi! Te hát!...Az álombeli lepke épp így hitte a maga igazát!...Ő mosolygott, én vállat vontam. Aztán valami mégis megborzongatott, kétezer évig töprengtem azóta, de egyre bizonytalanabb vagyok, és most már azt hiszem, hogy nincs igazság, már azt, hogy minden kép és költemény, azt, hogy Dzsuang Dszi álmodja a lepkét, a lepke őt és mindhármunkat én.
A mester a lepke és a tanítvány archaikusnak vélt története a megfoghatatlanról, a nehezen megfogalmazhatóról szól: a soha vissza nem térő pillanat szépségéről. Arról a pillanatról, amelynek a minősége rajtunk múlik. Több választásunk is lehet: elvesztegethetjük a vissza nem térőt úgy, hogy nem teszünk semmit, csak eltöltjük az időt. Meg úgy is dönthetünk, hogy közösségben együtt a barátainkkal valami olyat teszünk, ami megemeli a pillanatot: zenélünk, táncolunk, festünk, fotózni tanulunk, fesztiválra járunk egyszóval „FMKzunk”.

A Ferencvárosi Művélődési Központ munkatársai a legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy Ön, aki felkeresi épületeinket, programjainkat, vendégként részt vesz a rendezvényeinken maximálisan elégedett legyen, programkínálatunkkal. Ha Ön elégedett, meggyőződésünk, hogy ismét a vendégeink, látogatóink között üdvözölhetjük.

Az FMK épületét 1964-ben adták át eredeti funkcióját tekintve úttörőház volt. 1989-ben minősítették át művelődési központtá. Jelenleg évente 1500 kulturális, közéleti esemény, program, kiemelt kerületi rendezvény szakmai és infrastrukturális fundamentuma az FMK és az itt dolgozó munkatársak. Ugyanakkor az FMK maga a közönsége: a gyerekek, a családok, a fiatal felnőtt generáció és az aktív idősek.

A megújult FMK arculat és az új honlapunk ennek a kettős 50/25 születésnapnak is szól. Olvassák, használják, adják tovább az információt, hogy a pillanat ne elvesztegetett idő legyen, hanem megélt tartalmas és igaz.

Tóth Betty
Igazgató
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva