2018. október 6. 10.00-18.00
MEGHÍVÓ
az
EGÉSZSÉG = ÉRTÉK!
A hazai organikus (ökológiaI, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben
című
EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület Rendezvényre
Fővédnök:
Dr. Rétvári Bence
az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
Szakmai támogató:
Magyar Biokultúra Szövetség
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete
Helyszín:
Ferencvárosi Művelődési Központ
1097 Budapest, Haller út 27.
Időpont: 2018. október 6. 10-18 óráig
Nyilvántartási szám: SZTK-A-059631/2017.
Akkreditációs pontértéke: 10
NAGYTEREM
Program
9:00-10:00
REGISZTRÁCIÓ
10:00-10:30
KÖSZÖNTŐ:
Kállay Gáborné Ferencváros alpolgármestere
Dr. Roszik Péter - c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete
MEGNYITÓ:
Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke
10:30-11:00
HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL,
KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE
Dr. Biró Krisztina, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság – Egészségpolitikai Főosztály
11:00-11:30
A TUDATOS GYÓGYULÁS,
avagy testi-lelki-szellemi törvényszerűségek a betegség és
az egészség hátterében
Dr. Darnói Tibor – holisztikus orvos
11:30-11:50
SZÜNET
11:50-12:20
TÁPLÁLKOZÁS - KÖRNYEZET- EGÉSZSÉGÜGY - PREVENCIÓ
Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora
12:20-12:50
AZ ORGANIKUS TERMELÉS LEHETŐSÉGE ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGON
ELŐÍRÁSOK AZ ÖKOLÓGIAI ÉTELEK KÉSZÍTÉSÉRE
Dr. Roszik Péter - c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
12.50-13.20
INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS I. rész –
szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások
13:20-14:20
ÉLELMISZER BEMUTATÓ ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN
14:20-14:50
A KÖRNYEZETI HATÁSOK SZEREPE AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSBEN –
ÉLELMISZERBIZTONSÁG A RASFF RENDSZER TÜKRÉBEN
Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke
14:50-15:20
A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE AZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN
Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet
15:20-15:40
SZÜNET
15:40-16:10
INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS II. rész –
szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások
Fit4Food2030 – TRANSZFORMATÍV HÁLÓZAT AZ ÉLELMEZÉSI RENDSZERÜNK
FENNTARTHATÓSÁGÁÉRT
Szakál Diána – Msc. - Environmental Social Science Research Group
ALLERGÉNMENTES ALAPANYAGOK BEILLESZTÉSE A NAPI ÉTKEZÉSBE!
Tanács Attila - mesterszakács, fejlesztő séf - a MINDENMENTES Főzőiskola tulajdonosa
16.10-16.40
AZ ELHÍZÁS ÉS AZ EVÉSZAVAROK TERÁPIÁJA KÖRNYEZETPSZICHOLÓGIAI ESZKÖZÖKKEL
Forgács Attila dr. habil, egyetemi docens- BCE Társadalomtudományi Kar
16:40-17:00
HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLOZÁS OKTATÁSÁBAN –
A MAI MAGYAR SZAKOKTATÁS HELYZETE
Dr. Oláh Ottília, élelmiszerkémikus, Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium, az ETE alelnöke
17:00-17:20
Mi (t) Evők legyünk? - új kezdeményezések a társadalmi étkeztetésben
Magyarország Étele és az OKÉS Közétkeztetési Szakácsverseny tapasztalatai
Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete
17:20-17:40
KEZÜNKBEN A JÖVŐ!
A HAZAI ORGANIKUS ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN
Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök
17.40-18.00
KONZULTÁCIÓ
ZÁRSZÓ:
Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök
A program kísérő eseményei egész nap:
kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, programhoz |