|
|
 
» KÖZÉRDEKŰ ADATOK   |   GALÉRIA   |   KAPCSOLAT   |   HÍREK   |   HÍRLEVÉL
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
  FMK - IV. ÉletMiNŐség Fesztivál
 
IV. ÉletMiNŐség Fesztivál
 
2018. október 6. 10.00-18.00

MEGHÍVÓ
az
EGÉSZSÉG = ÉRTÉK!
A hazai organikus (ökológiaI, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben

című
EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület Rendezvényre

Fővédnök:
Dr. Rétvári Bence
az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Szakmai támogató:
Magyar Biokultúra Szövetség
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

Helyszín:
Ferencvárosi Művelődési Központ
1097 Budapest, Haller út 27.

Időpont: 2018. október 6. 10-18 óráig

Nyilvántartási szám: SZTK-A-059631/2017.
Akkreditációs pontértéke: 10

NAGYTEREM

Program

9:00-10:00
REGISZTRÁCIÓ

10:00-10:30
KÖSZÖNTŐ:
Kállay Gáborné Ferencváros alpolgármestere
Dr. Roszik Péter - c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete
MEGNYITÓ:
Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke

10:30-11:00
HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL,
KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE

Dr. Biró Krisztina, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság – Egészségpolitikai Főosztály

11:00-11:30
A TUDATOS GYÓGYULÁS,
avagy testi-lelki-szellemi törvényszerűségek a betegség és az egészség hátterében

Dr. Darnói Tibor – holisztikus orvos

11:30-11:50
SZÜNET


11:50-12:20
TÁPLÁLKOZÁS - KÖRNYEZET- EGÉSZSÉGÜGY - PREVENCIÓ

Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora

12:20-12:50
AZ ORGANIKUS TERMELÉS LEHETŐSÉGE ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGON
ELŐÍRÁSOK AZ ÖKOLÓGIAI ÉTELEK KÉSZÍTÉSÉRE

Dr. Roszik Péter - c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

12.50-13.20
INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS I. rész –
szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások


13:20-14:20
ÉLELMISZER BEMUTATÓ ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN


14:20-14:50
A KÖRNYEZETI HATÁSOK SZEREPE AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSBEN –
ÉLELMISZERBIZTONSÁG A RASFF RENDSZER TÜKRÉBEN

Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke

14:50-15:20
A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE AZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN

Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet

15:20-15:40
SZÜNET


15:40-16:10
INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS II. rész –
szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások
Fit4Food2030 – TRANSZFORMATÍV HÁLÓZAT AZ ÉLELMEZÉSI RENDSZERÜNK FENNTARTHATÓSÁGÁÉRT

Szakál Diána – Msc. - Environmental Social Science Research Group
ALLERGÉNMENTES ALAPANYAGOK BEILLESZTÉSE A NAPI ÉTKEZÉSBE!
Tanács Attila - mesterszakács, fejlesztő séf - a MINDENMENTES Főzőiskola tulajdonosa

16.10-16.40
AZ ELHÍZÁS ÉS AZ EVÉSZAVAROK TERÁPIÁJA KÖRNYEZETPSZICHOLÓGIAI ESZKÖZÖKKEL

Forgács Attila dr. habil, egyetemi docens- BCE Társadalomtudományi Kar

16:40-17:00
HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLOZÁS OKTATÁSÁBAN –
A MAI MAGYAR SZAKOKTATÁS HELYZETE

Dr. Oláh Ottília, élelmiszerkémikus, Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium, az ETE alelnöke

17:00-17:20
Mi (t) Evők legyünk? - új kezdeményezések a társadalmi étkeztetésben

Magyarország Étele és az OKÉS Közétkeztetési Szakácsverseny tapasztalatai
Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

17:20-17:40
KEZÜNKBEN A JÖVŐ!
A HAZAI ORGANIKUS ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN

Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

17.40-18.00
KONZULTÁCIÓ
ZÁRSZÓ:

Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

A program kísérő eseményei egész nap:
kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, programhoz
 
 
 
» Vissza
 
 
 
 
 
FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI
 
 
1096 Budapest, Haller utca 27.
Tel.: +36 (1) 216-1300, 476-3410
Fax: +36 (1) 218-7909
E-mail: info@fmkportal.hu
Web: www.fmkportal.hu
   
© FMK - Minden jog fenntartva